FAQ / veelgestelde vragen

Veel gestelde vragen zullen hier behandeld worden

Inhoudsopgave

  1. Hoe vertel ik “het” mijn partner ?
  2. Waar vind ik andere fetisjisten ?
  3. Waar koop ik fetisjkleding ?
  4. Welke tijdschriften zijn er met dit onderwerp ?
  5. Zijn er boeken over fetisjisme ?
  6. Wat is een fetisjist ?

Hoe vertel ik “het” mijn partner ?

Deze vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden als dat het in eerste instantie lijkt. Het opbiechten van de voorliefde voor speciale kleding stukken, zal je relatie behoorlijk onder druk zetten. Je zult dit van geval tot geval moeten inschatten. Een voorzichtige aanpak, zonder het toebrengen van een schokeffect lijkt toch het beste resultaat op te leveren voor beide partners. Je kunt beginnen met een stuk lectuur te laten slingeren, waarvan je aan je partner verteld dit op een rommelmarkt of iets dergelijks hebt gevonden. Als je er aan toevoegt, dat de afbeeldingen je interesseren, ja zelfs opwinden, dan komen er vanzelf vragen.

Gaandeweg dit gesprek moet je aanvoelen hoever je kunt gaan, of misschien wel moet stoppen. Komt er echter een gesprek dan kun je aan je partner vertellen, dat je zelfs ook wel eens iets geprobeerd hebt op dat gebied. Als vervolg kun je verder gaan met het uitdiepen, wat je bedoelt met “dat gebied”. Ga een eerste keer niet te ver, om een schokeffect te vermijden.

Via het eerder gebruikte stuk lectuur kun je een volgend gesprek weer op gang brengen, waarin je weer iets meer over je gevoelens bij dit onderwerp kan toelichten. Ga zo telkens een stapje verder, zonder te opdringerig te worden. Indien je relatie dit aankan en je partner ook, dan zal langzamerhand een situatie ontstaan, waarin dit onderwerp minder beladen en vreemd zal overkomen. Het is geen kwestie van uren, maar meer van weken.

Ondanks een voorzichtige aanpak bestaat echter altijd de kans dat je partner het resoluut afwijst, waarbij je de keus houdt voor het heimelijk fetisjist zijn of verbreken van de relatie. Je voorliefde voor speciale kleding zul je echter wel enige tijd kunnen “onderdrukken”, maar er zonder zul je als echte fetisjist niet lang kunnen.

Terug naar begin

Waar vind ik andere fetisjisten ?

Andere fetisjisten zijn niet eenvoudig te vinden. Hiervoor zul je naar speciaal georganiseerde party’s moeten, waar je doorgaans alleen op uitnodiging binnen komt. Voor het krijgen van een uitnodiging, zul je via contactadvertenties in contact moeten komen. Deze advertenties zijn de te vinden in diverse seksbladen, of speciale magazines zoals; MASSAD, GUM, Dressing For Pleasure, etc. Dit soort bladen zijn bij de beter gesorteerde sekswinkels te koop.

Je zult dus wel enig werk moeten verrichten alvorens je je eerste kinky party kan gaan bezoeken. Na je eerste bezoek aan een kinky of fetisj party zullen anderen volgen, door de contacten die je tijdens zo’n party opdoet.

Zie ook mijn “Links” pagina onder Forums en Social Networks. Mijn site is niet bedoeld voor contacten leggen, maar voor het uitwisselen van ervaringen.

Terug naar begin

Waar koop ik fetisjkleding ?

Hiervoor zijn diverse speciale zaken aanwezig, zowel in Nederland, maar ook in Duitsland, België en Engeland. Vele van deze zaken met diverse soorten fetisjkleding adverteren in bladen zoals; MASSAD, GUM, BabyGUM, Dressing For Pleasure, Rubberist en nog vele anderen.

Omdat er vele soorten fetisjkleding van gladde glimmende materialen bestaan, kan ik je hier geen eenduidige opsomming van adressen geven. Heb je een specifieke wens, stuur dit via e-mail, ik zal dan een aantal geschikte adressen voor je opsturen. Handiger is het gebruiken van de juiste zoektermen binnen Google.

Terug naar begin

Welke tijdschriften zijn er met dit onderwerp ?

Er bestaan vele specialistische tijdschriften op dit gebied, waarvan vele uit het buitenland komen. Ik heb er al eerder aan aantal genoemd, zoals; MASSAD, GUM, BabyGUM, Dressing For Pleasure, Rubberist, etc.

MASSAD, is een Nederlandstalig tijdschrift in A5 formaat wat maandelijks wordt uitgegeven. Het gaat hier met name om Sado Masochisme (SM), waarbij wel een link naar fetisjkleding bestaat. Doorgaans wordt er rubber, leer en plastickleding gedragen. Er staan ook vele contactadvertenties in.

GUM, is een Duitstalig tijdschrift in A5 formaat wat elke 2 maand wordt uitgegeven. Hierin wordt uitgebreid rubberkleding getoond en beschreven. Ook wordt er geregeld lak en PVC getoond en zelfs liefhebbers van plasticbroeken worden niet vergeten. Naast diverse advertenties voor fetisjkleding, vind je ook contactadvertenties in dit Duitse blad.

BabyGUM, is een Duitstalig tijdschrift wat ongeveer 4 keer per jaar wordt uitgegeven. Dit tijdschrift is voortgekomen, uit GUM, waarin artikelen over mensen die zich als baby wilden kleden en zelfs als baby wilden gedragen. Van de GUM-lezers werd dit minder gewaardeerd, zij houden van rubber in alle toonaarden en zelfs lak en plastic, maar babykleding viel niet in de smaak. Vanwege de omvangrijke groep geïnteresseerden is er een aparte uitgave als test uitgebracht. Dit bleek echter een doorslaand succes, waardoor deze 2-deling is opgetreden. Ik noem dit tijdschrift vanwege het gehalte aan afbeeldingen en verhalen met plasticbroeken, rubberbroekjes, etc. Niet vanwege het babygevoel wat voor de lezers van belang is, dit heeft niets met fetisjisme te maken.

Dressing For Pleasure; is een Engelstalig tijdschrift op A4 formaat, waarvan gemiddeld 6 per jaar worden uitgegeven. De frequentie wisselt nog wel eens. In dit tijdschrift komt rubberkleding uitgebreid aan de orde, maar ook lak, PVC en zelfs regenkleding wordt in dit tijdschrift ten toon gesteld. Ook zijn er vele verhalen van de liefhebbers te lezen en staan er diverse advertenties in van doorgaans Engelse leveranciers van fetisjkleding. Ook hier staan weer de nodige contactadvertenties in, waarin ook vele correspondentiecontacten staan.

Shiny International; is een Engelstalig tijdschrift op A4 formaat, waarvan gemiddeld 6 per jaar worden uitgegeven. Binnen dit tijdschrift komen hoofdzakelijk vrouwen aanbod, gekleed is vele soorten glimmend (shiny) materiaal. Doorgaans veel plastic en lak. Het bloot gehalte van de vrouwen zal de meeste fetisjisten echter minder aanspreken.

Rubberist; is een Engelstalig tijdschrift op A4 formaat, waarvan gemiddeld 4 keer per jaar een exemplaar wordt uitgegeven. Binnen dit tijdschrift wordt met name rubberkleding in alle soorten en maten beschreven. Ook de vele variaties met betrekking tot rubberkleding wordt hier behandeld, evenals vele verhalen van rubberliefhebbers.

Dit is maar een kleine, selecte opsomming. Veel van deze bladen zijn verkrijgbaar bij de betere seksshops. Een goede sortering is te vinden bij Tijdschrifthandel Noord in Rotterdam.

 

Terug naar begin

Zijn er boeken over fetisjisme ?

Het zou vreemd zijn als dit niet het geval zou zijn, er wordt  immers overal over geschreven. Zelf heb ik over fetisjisme gelezen in boeken van Nancy Friday. Hierin worden een aantal mannen beschreven, waarvan een man een voorliefde voor rubber heeft, terwijl weer een andere man als fetisj luiers en plasticbroeken draagt. Er wordt ook geschreven over een vrouw, die over meisjes in doorzichtige plastic slipjes fantaseert.

Er zijn echter ook boeken te koop met verhalen over diverse (gefantaseerde) verhalen, waarin verhalen voorkomen met situaties over leer en rubberkleding. Ook boeken met verhalen over plasticbroeken en PVC kleding worden via advertenties aangeboden. Er zijn zelfs websites, waar je verhalen kunt kopen, betalen en dan downloaden. Het toegangsmenu verschaft een een keur aan smaken, voor elk wat wils.

Terug naar begin

Wat is een fetisjist ?

Volgens het woordenboek is een fetisjist iemand die aan fetisjisme doet. Daar wordt  je dus ook niet veel wijzer van.

Als je er vanuit gaat dat een fetisj een voorwerp is wat door iemand wordt vereerd. Dit heeft dan van betrekking op een seksuele binding aan een bepaald lichaamsdeel, kleding of andere voorwerpen. Binnen deze website bestaat de fetisj uit kleding van glad en glimmend materiaal. Er zijn echter ook voetfetisjisten of fetisjisten die panty’s als hun fetisj hebben. Je hebt fetisjisten dus in vele soorten en maten met voor iedere fetisjist een eigen voorkeur.

Terug naar begin